Herkese merhaba,
Arkadaşlar adım Ertuğrul, foruma yeni üye oldum. Tanıtım bölümünde kısaca kendimi tanıtmaya çalıştım.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere ses sistemi ile ilgili yapmak istediğim bazı değişiklikler için, forumda bulunan bilgili arkadaşlardan karar konusunda bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. Dinlediğim müzik tarzı çok geniş bir yelpaze net bir sınır yok. Bu trap, hiphop, soul ve bas ağırlıklı müzikler de oluyor rock, jazz, blues ve klasik müzik de.
Öncelikle hali hazırdaki ses sistemi parçaları şunlardır:
Ana ünite: Navimex'in android multimedya sistemi
Amfiler:
Hi-Fi HF-804D -- 4x80w rms 4ohm
Rockford Fosgate Punch P500-2 -- 2x250 - 1x500w rms 4ohm
Ön kapılar: Focal Expert PS 165 V1 16 Cm 160 Watt Komponent
Arka kapılar: Alpine Spg-13C2
Subwoofer: Hertz HX300 30cm Tek bobin 600W RMS
Burada ilk olarak değiştirmek istediğim parçalar 4 kanallı amfim ve arka kapı hoparlörleri. Sizin gördüğünüz ve değişmesini tavsiye ettiğiniz başka şeyler varsa onları da duymak isterim.
4 kanal amfide kendi tespitlerime göre kararda zorluk çektiğim 3 model var. Hepsi ikinci el.
1- JBL GTO 1004
2- Infinity 7541A
3- Kicker ZX650.4 (İkinci eli biraz pahalı buldum ama alınması tavsiye edilirse alabilirim)
Mid takımı
1- Hertz HSK 165 (İkinci El)
2- Morel Maximo Ultra 6 / Morel Tempo 6 (Sıfır)
3- Infinity Reference 6500CX (Sıfır)
Açıkçası şu an mid takımı için acil bir karar vermem gerekiyor. Hatta eğer daha uyumlu ve iyi olacaksa ön kapıları da değiştirmeyi düşünüyorum.
Şu anki opsiyonlarım.
1- Ön-Arka 2 takım Hertz HSK 165 yapabilirim.
2- Ön-Arka 2 takım Morel Maximo Ultra 6 veya Morel Tempo 6 yapabilirim.
2- Yukarıdakileri de birer takım sayarak yanlarına 1 takım Audison Voce k6, 1 takım Focal k2 power, 1 takım da Focal Expert PS 165 V1'den oluşan sepetten ön arka en ideal kombinasyonu sizce nasıl yaparız?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar adım Ertuğrul, foruma yeni üye oldum. Tanıtım bölümünde kısaca kendimi tanıtmaya çalıştım.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere ses sistemi ile ilgili yapmak istediğim bazı değişiklikler için, forumda bulunan bilgili arkadaşlardan karar konusunda bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. Dinlediğim müzik tarzı çok geniş bir yelpaze net bir sınır yok. Bu trap, hiphop, soul ve bas ağırlıklı müzikler de oluyor rock, jazz, blues ve klasik müzik de.
Öncelikle hali hazırdaki ses sistemi parçaları şunlardır:
Ana ünite: Navimex'in android multimedya sistemi
Amfiler:
Hi-Fi HF-804D -- 4x80w rms 4ohm
Rockford Fosgate Punch P500-2 -- 2x250 - 1x500w rms 4ohm
Ön kapılar: Focal Expert PS 165 V1 16 Cm 160 Watt Komponent
Arka kapılar: Alpine Spg-13C2
Subwoofer: Hertz HX300 30cm Tek bobin 600W RMS
Burada ilk olarak değiştirmek istediğim parçalar 4 kanallı amfim ve arka kapı hoparlörleri. Sizin gördüğünüz ve değişmesini tavsiye ettiğiniz başka şeyler varsa onları da duymak isterim.
4 kanal amfide kendi tespitlerime göre kararda zorluk çektiğim 3 model var. Hepsi ikinci el.
1- JBL GTO 1004
2- Infinity 7541A
3- Kicker ZX650.4 (İkinci eli biraz pahalı buldum ama alınması tavsiye edilirse alabilirim)
Mid takımı
1- Hertz HSK 165 (İkinci El)
2- Morel Maximo Ultra 6 / Morel Tempo 6 (Sıfır)
3- Infinity Reference 6500CX (Sıfır)
Açıkçası şu an mid takımı için acil bir karar vermem gerekiyor. Hatta eğer daha uyumlu ve iyi olacaksa ön kapıları da değiştirmeyi düşünüyorum.
Şu anki opsiyonlarım.
1- Ön-Arka 2 takım Hertz HSK 165 yapabilirim.
2- Ön-Arka 2 takım Morel Maximo Ultra 6 veya Morel Tempo 6 yapabilirim.
2- Yukarıdakileri de birer takım sayarak yanlarına 1 takım Audison Voce k6, 1 takım Focal k2 power, 1 takım da Focal Expert PS 165 V1'den oluşan sepetten ön arka en ideal kombinasyonu sizce nasıl yaparız?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Son düzenleme: