Öncelikle herkese merhabalar.Kendimi de tanıtmak isterim; ismim Ozan 27 yaşındayım ve Ankarada ikamet etmekteyim.
Bu sisteme kavuşmam benim için zor kararların ve mükemmel yönlendirmeler sayesinde omuştur o yüzden tanıtım biraz hikaye tadında olacaktır
. Hüseyin abime ve Mehmet Ali abiye teşekkür ederek başlamak istiyorum.
2016 Ağustos ayında eski aracım olan 2013 model astra j aracımı sattım. Genç olduğum için biraz hızlı ve iki kapılı bir araca geçmek istiyordum. Kararımı 2013 mode Ibıza Cupradan yana kullandım. Aracın motor yuruyen ve bazı aksamlarının modifiyesinden sonra dedimki birde çıtır bir ses sistemi koyalım. İlk başta pasif 3 yollu bir sistem yapmak için malzemeleri aldım. Neydi bunlar;
-HERTZ HDP4
-JL AUDIO 300.2
-HERTZ HSK 163 3 yol (ÖN ICIN)
-HERTZ HSK 165 (ARKA ICIN)
-FOCAL P27V2 BAS
-PİONEER 80-PRS
Parçalar tamamdı sırada ki soru kime gidip yaptırcaktım. Hemen telefondan hüseyin abinin numarasını buldum ve çevirdim önce hal hatır sormaca sonra konuya giriş
oda bana tek isim verdi MEHMET ALİ TOPÇU. Aslında bu projenin kahramanıda kendisi zaten. Hem işçiliği olsun hemde abiliği 10 numara insan. Ertesi gün soluğu yanında aldım. Sistem bileşenlerini gösterdim tamamdır yaparız dedi. Ne kadar sürer dedim keşke sormasaydım dedirten bir cevap geldi en az 2 ay :'( o an yıkılmıştım 2 ay sessiz arabada ne yapıcaktım ben. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi kendisinin bu işi hafta sonları yapabilmesi. Sonraki hafta Bismillah dedik başladık. Kapılar söküldü söküldü dediğime bakmayın kadın tasarımcının elinden çıkınca araç kapı plastiğini sökmek takmak 1 hafta sonumuzu aldı
. Hertzleri taktık eve gittim. Salı günü MAD abim aradı ve telefonda o mükemmel yönlendirmenin olacağı konunun startı verildi.
MAD: Ozan bu sistem benim içime sinmiyor gel seni tatmin edicek bir SQ sistem yapalım.
O.K : Tamam abi yapalım.( Bunu derken hem maliyetin 3 katına zamanında 2 katına çıkacağının farkında değildim ;D ;D)
Ertesi hafta sonu yanına gittim. Kapılar tekrar söküldü ve brax 6.1lerimizin montajı yapıldı.
Kapılarda ve bagajda Würth İzlolasyon kullanıldı;

Sonrasında benim bagaj tasarımıda istememle zorlu süreç başladı. Sırada kapı direkleri vardı.
İşte o mükemmel direklerin yapım aşamaları;

Araca takılmadan bitmiş hali;

Şimdi ise bagaj tasarımının yolculuğuna çıkıyoruz. Buna karar verilene kadar 3 kere değişti(Pawyon Spec)
;

Ve son fotoraflarda aracın tamamen bitmiş halinden fotolardan sonrada sistem bileşenlerinin listesiyle karşı karşıya kalcaksınız.

Şimdi geldi bileşenlere bu genç yaşta beni borç batağını sokan keratalar;D .Ama olsun o sesi verdiğimiz anki berakklık ve tertemiz sesi duyunca kendimi harika hissettim.
Bileşenler;
Pioneer 88RS/2
Brax 6.1 Midbas
Brax 3.1 Midrange
Brax 1.1 Tiz
JL Audio 8w7ae Sub
DLS A4
DLS A3
JL Audio 500/1
Helix DSP
Brax IPC 1000000 kapasitör
Chernov RCA
Mıdbas kablosu İnakustik Exzelans
Tiz//Midrange kablosu Vandenhun Cs 122 Hybrıt
Power kablosu stinger
Audison sfd 41c dağıtıcı
Würth İzolasyon
Yorumlarınızı esirgemeyin. İyi seyirler dilerim ;D
Bu sisteme kavuşmam benim için zor kararların ve mükemmel yönlendirmeler sayesinde omuştur o yüzden tanıtım biraz hikaye tadında olacaktır
2016 Ağustos ayında eski aracım olan 2013 model astra j aracımı sattım. Genç olduğum için biraz hızlı ve iki kapılı bir araca geçmek istiyordum. Kararımı 2013 mode Ibıza Cupradan yana kullandım. Aracın motor yuruyen ve bazı aksamlarının modifiyesinden sonra dedimki birde çıtır bir ses sistemi koyalım. İlk başta pasif 3 yollu bir sistem yapmak için malzemeleri aldım. Neydi bunlar;
-HERTZ HDP4
-JL AUDIO 300.2
-HERTZ HSK 163 3 yol (ÖN ICIN)
-HERTZ HSK 165 (ARKA ICIN)
-FOCAL P27V2 BAS
-PİONEER 80-PRS
Parçalar tamamdı sırada ki soru kime gidip yaptırcaktım. Hemen telefondan hüseyin abinin numarasını buldum ve çevirdim önce hal hatır sormaca sonra konuya giriş
MAD: Ozan bu sistem benim içime sinmiyor gel seni tatmin edicek bir SQ sistem yapalım.
O.K : Tamam abi yapalım.( Bunu derken hem maliyetin 3 katına zamanında 2 katına çıkacağının farkında değildim ;D ;D)
Ertesi hafta sonu yanına gittim. Kapılar tekrar söküldü ve brax 6.1lerimizin montajı yapıldı.
Kapılarda ve bagajda Würth İzlolasyon kullanıldı;

Sonrasında benim bagaj tasarımıda istememle zorlu süreç başladı. Sırada kapı direkleri vardı.
İşte o mükemmel direklerin yapım aşamaları;

Araca takılmadan bitmiş hali;

Şimdi ise bagaj tasarımının yolculuğuna çıkıyoruz. Buna karar verilene kadar 3 kere değişti(Pawyon Spec)

Ve son fotoraflarda aracın tamamen bitmiş halinden fotolardan sonrada sistem bileşenlerinin listesiyle karşı karşıya kalcaksınız.

Şimdi geldi bileşenlere bu genç yaşta beni borç batağını sokan keratalar;D .Ama olsun o sesi verdiğimiz anki berakklık ve tertemiz sesi duyunca kendimi harika hissettim.
Bileşenler;
Pioneer 88RS/2
Brax 6.1 Midbas
Brax 3.1 Midrange
Brax 1.1 Tiz
JL Audio 8w7ae Sub
DLS A4
DLS A3
JL Audio 500/1
Helix DSP
Brax IPC 1000000 kapasitör
Chernov RCA