Herkese merhaba. Aylardır toplamaya çalıştığım sistemimi tamamlamak üzereyim. 2 aydan fazla süredir Aliexpress'ten hoparlör çerçevelerimi ve blok dağıtıcımı bekliyordum. Blok dağıtıcım hala gelmedi. Ben de iptal edip Türkiye'den eşdeğer bir ürün alarak sistemimi kurmaya karar verdim. Kendi göbeğini kendisi kesmeye çalışan, mahrumiyet bir ilçede yaşayan kardeşiniz olarak yardımlarınızı bekliyorum. Her şeyden önce Fatih Akay'a (m.b.t.) bana her sorduğum soruda yardımcı olduğu için teşekkürü bir borç bilirim. Çok fazla fikir danıştım. Kendinden çok şey öğrendim. Aynı zamanda eskiden açılmış olan konulardan da çok okuyup inceledim. Burada bilgilerini ve deneyimlerini paylaşan nice forumdaşlara da teşekkür ederim.
Gelelim sadede.
İmzamda da görüldüğü üzere pioneer deq-s1000a işlemcim, gm-d8704 4 kanal stereo amfim, gm-d8701 mono amfim mevcut. Oem teybime (cd400 plus) öncesinde işlemcimi bağlayıp pasif olarak orijinal hoparlörlerimle yaklaşık 1 aydır kullanmaktayım. Aynı zamanda (prof. olmasa da) bagaj ve kapı yakıtımlarımı da yaptım. Artık işlemcimi RCA'lar ile amfime bağlama, hoparlörlerimi monte etme zamanım geldi. Sizlerden ricam bana frekans kesimi hakkında yönlendirme yapmanız, aynı zamanda tweeterlar için gain ayarlama tavsiyeleri vermeniz. Yani kare kök içinde kaç wattan hesap etmem gerekiyor? Üstünde watt bilgisi yok. Kebap yapmak istemiyorum
Morel Maximo Ultra 602:
RMS 90 watt 4 ohm
50hz-20000hz
Alpine SBG-1244BP:
RMS 250 watt 4 ohm
28hz-1000hz
Gelelim sadede.
İmzamda da görüldüğü üzere pioneer deq-s1000a işlemcim, gm-d8704 4 kanal stereo amfim, gm-d8701 mono amfim mevcut. Oem teybime (cd400 plus) öncesinde işlemcimi bağlayıp pasif olarak orijinal hoparlörlerimle yaklaşık 1 aydır kullanmaktayım. Aynı zamanda (prof. olmasa da) bagaj ve kapı yakıtımlarımı da yaptım. Artık işlemcimi RCA'lar ile amfime bağlama, hoparlörlerimi monte etme zamanım geldi. Sizlerden ricam bana frekans kesimi hakkında yönlendirme yapmanız, aynı zamanda tweeterlar için gain ayarlama tavsiyeleri vermeniz. Yani kare kök içinde kaç wattan hesap etmem gerekiyor? Üstünde watt bilgisi yok. Kebap yapmak istemiyorum
Morel Maximo Ultra 602:
RMS 90 watt 4 ohm
50hz-20000hz
Alpine SBG-1244BP:
RMS 250 watt 4 ohm
28hz-1000hz