Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fdemiray

Hard SpL
Moderator
Katılım
1 Şub 2017
Mesajlar
2,538

İtibar:

Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımın konusu,

Otomobillerin üzerindeki fabrikasyon ama opsiyonel olarak binlerce Euro, Dolar veya TL karşılığında satışa sunulan ve Home Audio'da bir çoğu High-End hoparlörler üretecisi olan Harman Kardon , Bose, Bang&Olufsen, Burmaster, Meridyen , Bower& Vilkins gibi markaların Car Audio da Preminyum müzik sistemleri diye adlandırılan malesef her dinlediğimde , duyduğum müziğin uyumsuz harmoniği ve birçok müşterimin "yetersiz geliyor" talebi üzerine bu sistemlerin up grade işlemini yaparken gözlerime inanmadığım , müziğin topolojisine aykırı görüntüleri ile beni her zaman şaşkınlık ve hayal kırıklığIına uğratan fabrikasyon müzik sistemleri hakkında olacak tır.

Sözde akustik maksatlı, otomobilin iç trimlerine dağıtılmış,en ucuz hoparlör imalatında kullanılan plastik kasalı micro magnetli 15 adet hoparlör , kutusu olmayan veya kutusu olanlarında litresi yetersiz olan ‘’plastik kasalı subwoofer’’lar, sahne yaratılması maksatlı torpido ortasına montajlanan center hoparlörler , minimal D Class amplifikatör'ler distortion mikrafonları , surround menüleri ve bunu gibi ,

Car Audio bileşenlerinin montajında ilkel veya vasat kategorisine giren birçok hatalı işlem..

Müzik Evrenseldir..!

Otomobil müziği ,Ev müziği veya Konser müziği diye özel bir kayıt yoktur..!

Sevdiğiniz sanatçıların,satın aldığınız albümlerini dilediğiniz ortamda dinleyebilirsiniz..!

Dinlediğimiz müziklerin kayıtlarının bir çoğu Left ve Right kanalı , kısacası stereo formatında yapılır,

Kayıtta farklı olan müziğin çözünürlük formatı dır.

Konsere gittiğimizde eğer bir enstrüman çalmıyorsak orkestra nın içinde oturamayız. Değişmeyen sahnedeki orkestra düzeni ve ortada duran vocalist olur, örneğin; Patrica Barber piyanist vocalist dir , konserinde kullandığı piano sahnenin sağ tarafındadır ama kayıtta Patrica Barber'in vocali ortada olduğunu duyarız, sahneleme müzikte bir tabu dur..
Dinleyicinin oturma veya duruş pozisyonu duyu organımızın yapısından dolayı otomobilde ,evde veya canlı konserde değişmez..!

Dinleyiciler ,belli mesafeden yüzleri , sahneye veya sesin kaynağına dönük olarak pozisyon alıp müziği dinlerler..

Bu demek oluyorki otomobilimizin içini Harman Kardon , Bose , B&W , Bangolufsen , Meridyen , Burmaster gibi markaların yaptığı gibi 15 adet hoparlör ile donatırsak stereo müzik teki kayıt protokolü nün bu kadar hoparlöre effekt yaptırma kabiliyeti olmadığı için , müziğin doğrusallığından uzaklaşmış oluruz.

En komik yanı ise Bower& Vilkins , Harman Kardon, Bose, Bangolufsen,Meridyen v.s tüm markaların after market (shop) mağazalarına kaliteli müzik dinlemek için hoparlör almaya gittiğinizde talebinize, minimum ; iki adet bookshelf maximum ; iki adet kule hoparlör veya 2+1 sistem ile cevap vermeleridir..

Peki neden..!
Home Audio ortamında Gerçek High-End hoparlör üreten bu firmalar , Car Audio da tabiri caizse "facia" ile sonuçlanan üretimler yapıyorlar.

Hikaye , lüx segmentteki Otomobilerin satış rakamları ile başlıyor...

2016 yılının global satış rakamları,
Mercedes-Benz: 2 milyon 83 bin
BMW Grup : 2 milyon 3 bin
Audi : 1 milyon 871 bin
Porsche : 237 bin
Volkswagen : 10 milyon 310 bin

Lüx segment otomobil üreticileri yukarıdaki satış rakamlarının herhangi biri ile herhangi bir High End hoparlör üreticisine gittiğinde,

HIGH-END hoparlör üreticileri; birçoğu açgözlü, egosu yüksek ,teknoloji korkusu olan ve müzik eğitimi olmayan ,lüx otomobillerini kutsal emanet gibi gören ve fabrikasyon montaj avantajı ile diyerek kolayca "kandırılabilecek" kullanıcıları düşünerek,
Müziğin topoloji'sini boşverip sadece ‘’Para Kazanmanın Topoloji'sini’’ dikkate alıyorlar.

Ne yapmalıyız..!

İnsanların Ekmek'ten sonra en büyük ihtiyacı eğitimdir..!

Dinlediğimiz müziklerin farklı tarzları vardır: Elektronic , Jazz , Hip-Hop , Rock , Latin , Country ,Classic R&B v.s müzik severleri basitçe ikiye ayıralım ,

Birinci Kategori : Tarz belirlemiş müzik dinleyicisi.

İkinci Kategori : Ortama veya ruh haline göre müzik dinleyicisi.

Bütçenizi belirleyin,
Kaliteyi ucuz fiyata alamazsınız Kaliteyi uygun fiyata alabilirsiniz,

Bu üç kategoride nerede olduğunuzu seçimini yapın ve otomobil müzik sistemlerinde ihtisas sahibi montöre , ne istediğinizi anlatın, günümüzün teknoljisinde ve Car Audio After market piyasasında % 100 müzik tarzınıza ,% 100 otomobilinize ,% 100 bütçenize uyumlu ve "facia olarak nitelendirebileceğim" fabrikasyon preminyum müzik sistemlerinden çok daha kaliteli ürün bulacağınızı garanti ederim..!

Yazımı okuduğunuz için Teşekkür ederim.
Extreme Sound - By Özhan DOĞRUER

FB_IMG_1529402468232.jpg

FB_IMG_1529402470794.jpg

FB_IMG_1529402473766.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ziyaretçi olarak maksimum görüntüleme limitine ulaştınız. Daha fazlasını görmek için sitemize kayıt olunuz veya giriş yapınız.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.